Τραγανές Τηγανίτες Πατάτας με Άνηθο

Υλικά:

6 μέτριες πατάτες
1 αυγό
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γραμμάρια γιαουρτι στραγγιστο
Αλάτι και πιπέρι (ή άλλα μπαχαρικά της αρεσκείας σας)
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
Φρέσκος άνηθος, ψιλοκομμένος (για το σερβίρισμα)
Ηλιέλαιο ή άλλο λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Ξεφλουδίστε και πλύνετε τις πατάτες. Τρίψτε τις στον χοντρό τρίφτη.
Τοποθετήστε τις τριμμένες πατάτες σε ένα καθαρό πανί ή σε τουλπάνι. Στύψτε τις καλά για να αφαιρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερη υγρασία.

Μεταφέρετε τις στυμμένες πατάτες σε ένα μπολ. Προσθέστε το αλάτι, το πιπέρι (ή τα μπαχαρικά που προτιμάτε) και τον χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε το γιαούρτι, το αυγό και το αλεύρι στο μείγμα πατάτας. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Βάλτε κουταλιές από το μείγμα στο τηγάνι, πιέζοντας ελαφρά για να σχηματίσετε τις τηγανίτες. Τηγανίστε για περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.

Αφαιρέστε τις τηγανίτες από το τηγάνι και τοποθετήστε τις σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν το περιττό λάδι.
Σερβίρετε τις τηγανίτες ζεστές, πασπαλισμένες με τον ψιλοκομμένο άνηθο. Μπορείτε να τις συνοδεύσετε με γιαούρτι, τζατζίκι ή την αγαπημένη σας σάλτσα.

Καλή όρεξη!