Υλικά:
Ζύμη:
1 κεσεδάκι (200 γρ.) πρόβειο γιαούρτι (με την πέτσα)
1 κεσεδάκι (200 γρ.) ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει για να γίνει μια μαλακή ζύμη)
Γέμιση:
200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
Επίστρωση:
1 κρόκος αυγού, χτυπημένος
Σουσάμι
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, ζυμώνοντας μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι ή ελαιόλαδο.
Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Γέμιση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη φέτα και τη γραβιέρα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια. Ανοίγουμε κάθε μπαλάκι σε ένα μικρό δίσκο.
Τοποθετούμε στο κέντρο του δίσκου μια κουταλιά από τη γέμιση και κλείνουμε τη ζύμη σε σχήμα μισοφέγγαρου, πιέζοντας τις άκρες με ένα πιρούνι για να σφραγίσουν.
Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Αλείφουμε τα τυροπιτάκια με τον χτυπημένο κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήσιμο: Ψήνουμε για 20-25 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν.
Η Συνταγή είναι απο τις ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ Souki Simeonidou
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Τυροπιτάκια κουρού
Εύκολα, νόστιμα, πολύ υγιεινά και η καλύτερη λύση για για το σπίτι, το γραφείο, το σχολείο, το πάρτι. Για το πρωί, το μεσημέρι και το βράδυ. Για κάθε μικρή λιγούρα της ημέρας που δεν χωράει η ζάχαρη.
Αν θέλεις αντικαθιστάς τη γέμιση της φέτας με ανθότυρο στο οποίο μπορείς κόμη να προσθέσεις
ζάχαρη ή μέλι, κανέλα και λίγο δυόσμο.
Δοκιμάστε να τα φτιάξετε και θα με θυμηθείτε!
Υλικά
για την ζύμη
1 αυγό
150 γρ γιαουρτι
1 ποτηρι νερού
ελαιόλαδο
500 gr αλεύρι γ.ο.χ
1 µπεικιν παουντερ
2 τσιµπιες αλάτι
γέμιση
τυρι ή ανθότυρο …
Επάλλειψη
1 κρόκο αυγού
λίγο γάλα…
σουσάμι προαιρετικα
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε την ζύμη και παίρνουμε μέρος από την ζύμη και την ανοίγουμε με το χέρι.
( Δεν χρειάζεται πλάστης)
Βάζουμε την γέμιση στο κέντρο και κλείνουμε καλά.
Αλειίφουμε με το κρόκο και το γάλα και ψήνουμε στους 150 περίπου 40 ‘.
εγω έβαλα αλεύρι ολικής στα συγκεκριµένα…και βγήκαν τέλεια …
Η Συνταγή είναι της ArtemisTaia Arampatzi