Υλικά:
200 γρ τυρί κρέμα ή γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ φυτικό βούτυρο, λιωμένο και χλιαρό
500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 αυγά
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
300 γρ τυριά (φέτα, χαλούμι, ό,τι άλλο σας αρέσει), τριμμένα ή θρυμματισμένα
Αλάτι και πιπέρι, ανάλογα με το πόσο αλμυρά είναι τα τυριά σας
Φρεσκο ψιλοκομμένο δυόσμο (προαιρετικά)
Μια πρέζα μαστίχα και λίγο λιγότερο μέχλεπι, τριμμένα στο γουδί (προαιρετικά)
1 αυγό χτυπημένο, για επάλειψη
Σουσάμι για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το τυρί κρέμα ή το γιαούρτι με το λιωμένο βούτυρο. Προσθέστε τα αυγά και ανακατέψτε καλά.
Σε ξεχωριστό μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το πιπέρι και τα μυρωδικά (αν χρησιμοποιείτε).
Προσθέστε το μείγμα του αλευριού στο μείγμα του τυριού και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να σχηματιστεί μια ζύμη.
Ρίξτε τα τυριά μέσα στη ζύμη και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
Πάρτε μικρές ποσότητες ζύμης (περίπου 30 γραμμάρια η καθεμία) και πλάστε τις σε μπαλάκια. Τοποθετήστε τα μπαλάκια στο ταψί, αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ τους.
Αλείψτε τα μπαλάκια με το χτυπημένο αυγό και πασπαλίστε με σουσάμι. Ψήστε για περίπου 20 λεπτά
Η Συνταγή/φωτο είναι της κας Ελενη Νιοκκα ΠΗΝ-ΕΛ ιές Μαγειρικής από Ελλάδα και Κύπρο